Metamorfose massage. Ontspannend, kalmerend en helend!

Gepubliceerd op 30 juni 2024 om 19:27

Metamorfose massage

Metamorfose massage, ook wel bekend als de metamorfose techniek of prenatal therapy, is een zachte vorm van massagetherapie die zich richt op het loslaten van blokkades die zich tijdens de prenatale periode (voor de geboorte) kunnen hebben gevormd. Deze techniek werd ontwikkeld door de Britse reflexoloog Robert St. John in de jaren 1960.

De basisprincipes van metamorfose massage zijn als volgt:

Reflexologie en meridiaanpunten
De techniek maakt gebruik van specifieke reflexpunten op de voeten, handen en het hoofd die corresponderen met verschillende prenatale ontwikkelingsfasen. Door deze punten te masseren, wordt verondersteld dat emotionele en fysieke blokkades kunnen worden losgelaten.

Emotionele vrijheid
Het doel van de massage is om emotionele en energetische blokkades op te heffen die tijdens de prenatale periode zijn ontstaan, wat kan bijdragen aan een gevoel van vrijheid en welzijn.

Zelfheling
Metamorfose massage bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het is gebaseerd op het idee dat het lichaam een eigen genezende energie heeft en dat de massage deze energie kan stimuleren en harmoniseren.

Holistische benadering
De techniek ziet het lichaam en de geest als een geheel. Het werkt niet alleen op fysiek niveau, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Geen specifieke diagnoses
Anders dan veel andere massagetherapieën, is metamorfose massage niet gericht op specifieke klachten of diagnoses. Het richt zich eerder op het bevorderen van algehele balans en welzijn.

Metamorfose massage wordt vaak als ontspannend en kalmerend ervaren. Het kan helpen bij stress, angst, emotionele onrust en andere vormen van spanning. Omdat de techniek zeer zacht en niet-invasief is, is het geschikt voor mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen en ouderen. 

Metamorfose is in het bijzonder effectief gebleken bij:

 • Stress, spanningen, niet lekker in je vel zitten
 • Moeite met concentreren
 • Slaapproblemen
 • ADHD
 • Autisme
 • Angsten
 • Onzekerheid
 • Hormonale klachten
 • Postnatale zorg
 • Zwangere vrouwen
 • Het verwerken van trauma’s
 • Rouwverwerking
 • In het eindstadium van ziektes

Metamorfosemassage is bijzonder effectief voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Ontwikkeld door Robert St. John, toonde de techniek positieve effecten bij kinderen met autisme en het Down-syndroom, waarbij autistische kinderen meer open werden en kinderen met Down rustiger.

De massage richt zich niet op specifieke klachten, maar bevordert algehele balans en welzijn zonder dat praten over problemen of het verleden nodig is. Dit maakt het geschikt voor mensen die moeite hebben met verbale communicatie of traumatische ervaringen hebben gehad.

Voordelen zijn onder andere vermindering van klachten, verbeterde reacties op andere behandelingen en emotionele steun in moeilijke tijden. Metamorfosemassage helpt ook bij zelfregulatie van emoties, wat leidt tot meer innerlijke rust en stabiliteit. Het kan zo een waardevolle toevoeging zijn aan de zorg voor mensen met beperkingen.

Bij Grow4You kan je deze massage boeken als ontspanningsmassage of als onderdeel van de coaching. 
Er zijn geen richtlijnen voor hoevaak je voor een behandeling terug dient te komen, dit bepaal jij helemaal zelf. Mocht je met een klacht komen die wat meer tijd en ruimte nodig heeft dan kan je er voor kiezen 1 keer per week te komen voor bijvoorbeeld 3 weken of 1 keer per maand. 
De behandeling neemt ongeveer 60 tot 90 minuten in beslag en de kosten bedragen €62,50

Je begint de behandeling met een heerlijk kopje thee en een voetenbad. 
Tijdens het voetenbad bespreken we de behandeling. 
Na de behandeling is er ruimte om even bij te komen en is er ruimte voor vragen of een kort gesprek. 

De massage is alleen te boeken via email of whatsapp vanwege het reserveren van meer tijd. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.